Шефът на НАСА предупреди, че Китай укрепва своя космически капацитет, като използва граждански програми

...
Шефът на НАСА предупреди, че Китай укрепва своя космически капацитет, като използва граждански програми
Коментари Харесай

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Шефът на НАСА предупреди, че Китай укрепва своя галактически потенциал, като употребява цивилен стратегии за маскиране на военни цели, предупреждавайки, че Вашингтон би трябвало да остане внимателен.

„ Китай направи необикновен прогрес, изключително през последните 10 години, само че те са доста, доста потайни “, споделя админът на НАСА Бил Нелсън пред законодателите на Капитолийския рид, оповестява Гардиън. „ Вярваме, че огромна част от тяхната по този начин наречена гражданска галактическа стратегия е военна стратегия. И мисля, че в действителност сме в съревнование “, прибавя Нелсън. Той споделя, че се надява Пекин „ да се вразуми и да разбере, че гражданското пространство е за мирни цели “, само че добави: „ Не сме виждали това демонстрирано от Китай “.

Коментарите на Нелсън пристигнаха, до момента в който той свидетелства пред комисията по бюджетните заеми на Камарата на представителите по отношение на бюджета на НАСА за 2025г.

Нелсън по-рано сподели, че Съединени американски щати са „ в галактическа конкуренция “ с Китай и предизвести, че Китай в последна сметка може да претендира, че „ има “ богатата на запаси зона на Луната. Той сподели, че Съединени американски щати би трябвало да кацнат още веднъж на Луната, преди Китай да го направи. Но изрази угриженост, че в случай че Пекин дойде първи, може да каже: „ Добре, това е наша територия, стойте настрани. “

Съединени американски щати възнамеряват да върнат астронавти на Луната през 2026г. с задачата си Artemis III. Китай споделя, че се надява да изпрати хора на Луната до 2030г. Според Нелсън, Съединени американски щати няма да изгубят „ световното си преимущество “ в проучването на Космоса. „ Но би трябвало да сте реалисти “, сподели той. „ Китай в действителност хвърли доста пари в това и те имат доста място в бюджета си за напредък. Мисля, че е по-добре да не смъкваме гарда. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР